TeBloggen

Livet är för kort för att ägnas åt dåligt te. Bloggens ambition är att gräva ner sig i tekulturen, ge goda råd och tips samt recensera teer.

måndag 21 mars 2011

Ning Hong Gong Fu

›
Ning Hong Gong Fu från Dragon Tea House är ett rent, svart te från Xiushui i Jiangxi i Kina. Bryggt i 90 grader blir det ett lent och sofis...
17 kommentarer:
lördag 5 mars 2011

Svart te smaksatt med malt

›
Om man kan smaksätta grönt te med rostat ris, varför skulle man då inte kunna smaksätta svart te med rostat korn? Så resonerade jag när en f...
6 kommentarer:
fredag 28 januari 2011

Premium Black Osmanthus

›
Jag är svag för de klassiska kinesiska blommande smaksättningarna; jasmin, rosenblad, osmanthus, och de mindre vanliga som pomeloblommor o...
2 kommentarer:
lördag 20 november 2010

In the Mood for Teas "Earl Grey"

›
In the Mood for Tea gör sedan en tid tillbaka sitt eget Earl Grey. Basen till den gröna varianten är Long Jing och basen till den svarta var...
5 kommentarer:
måndag 8 november 2010

Mariage Freres "Cha Thaï"

›
Med en partner som uppskattar svarta, fruktiga teer åt det söta hållet så har jag det senaste halvåret letat mig igenom finskiktet av smaksa...
2 kommentarer:
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.