lördag 10 november 2007

Terecension - Orange King Oolong

Att vara sjuk kan vara jobbigt nog. Att vara sjuk och dessutom inte få dricka koffeindrycker på tre veckor kan vara rena plågan. I och för sig kan det vara väl värt att utforska det kanadensiska utbudet av ört-teer, men jag skulle ljuga om jag påstod att de är lika trevliga som vanliga teer.

Att dricka sin första kopp te efter en lång period av avhållsamhet är naturligtvis en stor upplevelse och skulle jag välja vad jag skulle dricka skulle det nog ha blivit ett finstämt Long-Jing eller ett Pai Mu Tan, men inget av detta har jag här i Kanada.

Däremot har jag ett te som jag köpte i en liten volym hos en av delokala tehandlarna; Orange King Oolong. Jag var först tveksam till tanken på smaksatt oolong, men då apelsin är en av de få fruktsmaksättningar på te som jag faktiskt uppskattar kändes det som att det var värt att provdrickas. Dessutom har jag druckit osmanthus-smaksatt oolong i Kina som var klart drickvärt.

Orange King Oolong är ett hyfsat mörk, orullat taiwanesiskt oolong med stora bitar av torkat apelsinskal i. Det funkar förvånansvärt bra. Teet är mjukt men apelsinsmaken är inte kraftig nog för att överskugga tesmaken för mycket. Inte så finstämt eller subtilt, men ett mycket värmande och tröstande te.

Med tanke på det relativt låga priset (~ 40 kr/hg) är det inte underligt att det inte gick att få ut mer än tre bra bryggningar av Orange King Oolong. Om oolong-entusiasten hittar ett liknande te hemma kan jag rekommendera att prova det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

This program is intended to recover lost passwords for RAR/WinRAR archives of versions
2.xx and 3.xx. http://www.passwordrecoveryforrar.
tk The free professional solution for recovering lost passwords to RAR and WinRAR
archives.

Hi friends, its enormous article on the topic of cultureand entirely explained,
keep it up all the time.

Anonym sa...

electronic cigarettes, electronic cigarettes, e cig, e cigarette, smokeless cigarettes, e cigarette