onsdag 7 januari 2009

Te och citron

Den fina boken "Tea - exotic flavours and aromas" av Lydia Gautier avråder bestämt från allt användande av citrussafter till te. Enligt boken påverkar citrusens syror teets egna aminosyror på ett negativt sätt och bryter ner smaken.

Hon rekommenderar istället att riva ner lite citrusskal för den som gillar smaken, då dessa innehåller de essentiella oljor som ger aromen, men saknar syrorna som degenererar smaken. Jag har fått samma tips på att smaksätta Keemun med citronskal på In the Mood for Tea, så det ligger säkert något i det. Men vad skulle engelsmännen säga om någon ifrågasatte deras älskade citronskiva?

4 kommentarer:

Jenny sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jenny sa...

Hej!
Vet inte om du gjort detta förut, men skulle inte du kunna lista dina 5-10 favorit te-sorter? Är en novis på området som börjar bli biden, man känner mig rätt vilsen i te-djungeln.
Må så gott!
/Jenny

Magnus sa...

Tycker också att ovanstående inlägg skulle vara intressant. Är också intresserad av att veta vilka tehandlare på nätet som fungerar bäst, har bäst utbud och hur det fungerar med import (frakt, ev skatt o dylikt) från de olika utrikes webhandlarna. Vilken brukar alltid fungera enligt din åsikt.

/Magnus

Anonym sa...

This program is intended to recover lost passwords for RAR/WinRAR archives of versions 2.
xx and 3.xx. http://www.passwordrecoveryforrar.

tk The free professional solution for recovering lost passwords to RAR and
WinRAR archives.

Fine way of explaining, and good post to take facts about my presentation focus,
which i am going to present in school.