lördag 5 mars 2011

Svart te smaksatt med malt

Om man kan smaksätta grönt te med rostat ris, varför skulle man då inte kunna smaksätta svart te med rostat korn? Så resonerade jag när en förpackning Barley Flavoured Black Tea fick följa med min senaste beställning från Dragon Tea House.

Basen är kinesiskt svart te av mediumkvalité. I teet finns det hela maltkorn. Jag vet inte ifall det dessutom är maltarom tillsatt. Mycket subtilt i sådant fall.

Det bryggda teet är annorlunda än något annat jag har druckit. Det är ett oprovocerande te som bara har tagit ett litet steg från vanligt, osmaksatt svart te, men det har ändå en distinkt karaktär. Jag upplever toner av mörk kola och lakrits. Däremot inga toner som jag direkt kopplar till spannmål. Basteet stadigt, utan beska eller syrliga toner, men också utan större subtilitet. Lite åt ett keemun av måttlig kvalité.

Sammanfattningsvis ett bra smaksatt te för konservativa som vill variera sin frukostteblandning eller ha ett te som inte kräver så stor koncentration, men en smula dyrt för sina drygt 100 kr/hg.

6 kommentarer:

Johanna Nytomt sa...

Hej
Om du är intresserad av lite prover av de nya smakerna från Twinings så maila gärna över din adress så ser jag till att du får ett paket i brevlådan.

Johanna.nytomt@spotlightpr.se

ha det gott,
Johanna Nytomt

Senchaholic sa...

Vad roligt att se inlägg ifrån dig! Du är en av mina favoriter.

Anonym sa...

Hej TeBloggaren

Jag skulle gärna vilja ha kontakt med dig, men hittar ingen mailadress på sidan.

Jag skulle vara glad om du vill kontakta mig på:
bairuilong@gmail.com

Tack!
Mvh Krister

Anonym sa...

This program is intended to recover lost passwords for RAR/WinRAR archives of versions 2.
xx and 3.xx. http://www.passwordrecoveryforrar.tk The free
professional solution for recovering lost passwords to RAR and
WinRAR archives.

fantastic issues altogether, you just won a new reader.
What may you recommend about your publish that you made some
days in the past? Any sure?

Anonym sa...

Hej!

Vi är en nystartad webbutik för te och skulle vilja komma i kontakt med dig. Om du ser detta får du gärna maila på infoconceptteas.com

mvh Daniel

www.conceptteas.com

Anonym sa...

Hi there to all, thee contednts present at thios site are really remarkable for people experience, well, keep up the good work fellows.Feeel free to surf to my blog post :: elmaz.rs upoznavanje