söndag 10 augusti 2008

Gästrecension - Testund på Heaven 23, Göteborg

I de varma ledighetstider som har varit blir TeBloggen inte uppdaterad så ofta som egentligen vore trevligt, och därmed kan jag med glädje presentera gästbloggaren Magdalena, som har skrivit följande recension:

Befinner du dig i centrala Göteborg, och blir sugen på te, så är kanske inte din första tanke Gothia Towers. De två speglande skyskraporna höjer sig svindlande över Liseberg, Universeum, Scandinavium och Svenska Mässan, och innehåller ett fyrstjärnigt hotell med 704 rum. Lobbyn är tämligen avskräckande för den mys-sökande teälskaren i sin strama, skandinaviska ståtlighet, men vågar du dig in i panoramahissen, bjuds du på en åkattraktion värdig den intilliggande göteborgska stoltheten; med hisnande hastighet sugs du upp 23 våningar. Ingenting för den med höjdskräck, men man kan ju alltid blunda!

Hotellbaren Heaven 23 erbjuder Göteborgs bästa utsikt, utmärkta cocktails och (enligt ett stort antal förståsigpåare, inklusive jag själv) Sveriges bästa räkmacka, med nybakt rågbröd, egentillverkad majonnäs och handskalade bohuslänska räkor, allt till tämligen saftiga priser.
Är du sugen på te, behöver du hosta upp 26 kronor, men tro mig när jag säger att det blir din mest prisvärda kopp te någonsin!

På en designad liten bricka anländer kopp, sked, mjölk, socker, en liten burk flytande honung samt en elegant kilformig bit Valrhôna. Dessutom en söt liten termoskanna, som visade sig rymma en hel del, samt ett glas, fullproppat med vad som ser ut att vara ordinära tepåsar av märket Kusmi Tea.

Men, se, ordinära var de inte. Öppnade jag de små kuverten (försedda med brygganvisningar i form av temperatur- och tidsrekommendationer), blottades påsar av florstunn bomullsväv, innehållande vad som föreföll vara tämligen storbladiga teblandningar av följande variationer:

”Prins Vladimir” (Citrus, vanilj och andra kryddor)
”Darjeeling no 37”
Gunpowder
”Kashmir Tchaï”
Grönt jasminte
”The du Matin” (såg ut att vara en motsvarighet till English Breakfast)
Bouquet de Fleurs (Earl Grey med citrus och blommor)
Lapsang Souchong

Jag provade Lapsang och ”Bouquet”, och båda var utmärkta. De höll utmärkt för åtminstone två bryggningar, så med det tiotal påsar jag försetts med, och den bekväma fåtölj jag satt i, hade jag kunnat spendera många timmar på Heaven 23.

[TeBloggarens anm.; Kusmi Tea finns i Stockholm att köpa på bl.a. butiken Spiti i Västermalmsgallerian, på Nitty Gritty Café och på In the Mood for Tea.]

2 kommentarer:

CrimsonAnna sa...

Att du missade underbara "Prince Vladimir". Det finns också på te- och kaffebutiken Java på Lidingö

Magdalena sa...

Ah, men vanilj är s.a.s. inte min kopp te. :)