Supreme Meng Ding Gan Lu
Meng Ding Gan Lu comes from the misty top of Mt. Mengshan amid the 'Heavenly Country' -- the gorgeous Sichuan province. Mt. Mengshan is one of the earliest tea cultivation areas, dating from 2000 years ago.
This tea is so rare it is one of the few designated 'Origin' teas in China, teas that have been produced from the same plants, on the same soil, using the same methods, for over 100 years. Dating all the way back to the Tang dynasty when the Emperor first took favor to this very fine brew.
Handmade by skilled artisans this delicate tea retains the fine silvery down of the early spring leaves. Fresh in aroma, it delivers on all expectations with a bright cup loaded with smooth vegetal flavor and chestnut notes throughout.
Our supreme grade sweet dew is fresh and sweet than ever! Limited latest crop from the farm directly, you may find natural sweet caramel like smell in the dry leaves! The best grade from Sichuan!
- Beskrivning från Dragon Tea House
De torkade tebladen har nästan formen av små spiraler. De är lätt ludna och har en vackert melerad färg som blandar mörkgrönt med ljust mintgrönt. Ludenhet anses ofta vara ett kvalitetstecken hos kinesiskt grönt te, eftersom det tyder på en varsam behandling av tebladen. Till skillnad från de andra teerna jag beställde från Dragon Tea House hade Meng Ding Gan Lu brygginstruktioner, som specifikt instruerade användningen av 60-70 gradigt vatten med en bryggtid på 2-3 minuter. Med hjälp av min digitala termometer följde jag instruktionerna lydigt, först när jag bryggde i glas och sedan när jag bryggde i porslinskanna, och blev belönad med ett betydligt intressantare te än de tidigare två "kinesiska kändisarna".
Meng Ding Gan Lu får mig omedelbart att tänka på jasminte. Men ju mer jag tänker på det desto mindre associerar jag det till själva jasminsmaken och desto mer till smaken av det gröna te som mitt favorit-jasminte görs av. Men mina Dragon Phoenix Pearls från Upton Tea Imports kommer från Guangdong-provinsen och inte Sichuan-provinsen, så det kanske helt enkelt finns flera liknande teer.
Jag kan inte påstå att jag känner tonerna av caramel som nämns i beskrivningen av teet. Däremot finns det en lätt, finstämd blommighet som för tankarna till soltorkade nyponrosor, och en trevlig sötma. Bitterheten är mycket låg. Jag skulle inte riktigt kalla teet för friskt, för friskhet är en egenskap jag associerar med syrlighet, men det har heller inte de tunga toner av torkat gräs som finns i många kinesiska teer. Det är ett lätt te, som för tankarna till moln och blommande fruktträdgårdar snarare än till djupa, mossiga skogar.
De bryggda tebladen är trevliga att se på. De ser nästan lite feta och bulliga ut. Meng Ding Gan Lu verkar vara ett av de teer som lämpar sig väl för att brygga i glas. Dels på grund av dess estetiska egenskaper, men också på grund av att det har såpass låg bitterhet att det inte blir odrickbart även om bladen får ligga i länge. När jag bryggde det i glas hällde jag på nytt vatten åtminstone sex gånger innan jag tyckte att smaken började ebba ur.
Meng Ding Gan Lu känns som ett bra novis-te för att inviga nya drickare av grönt te med, och det är också ett utmärkt alternativ för dem som inte uppskattar vegetabiliska toner hos sitt gröna te.
1 kommentar:
This program is intended to recover lost passwords for RAR/WinRAR
archives of versions 2.xx and 3.xx. http://www.passwordrecoveryforrar.
tk The free professional solution for recovering lost passwords to RAR and WinRAR archives.
Hi there all, here every one is sharing such experience, so it's good to read this blog, and I used to go to see this weblog daily.
Skicka en kommentar